Udover pokaler, diplomer og præmier i turneringerne under vores LAN uddeles der også Fairplay Team priser.

Titlen som Team Fairplay i en turnering er en stor anerkendelse og uddeles kun til 1 hold i hver turneringsrække.
Både titel og prisen, en glasstatuette, uddeles til det hold som har vist overskud, engagement, empati og vilje til at lade turneringen komme først og sikrer at alle får en god oplevelse. De har gået op i reglerne og at spillet har foregået fair for alle og ikke kun dem selv.

Kort sagt, Team Fairplay prisen uddeles til det hold som har udvist fairplay i alle facetter af den turnering de har deltaget i.

Afstemning afgører det

Alle deltagende hold i en turnering kan i løbet af LAN eventet stemme på det modstanderhold de mener har fortjent at vinde prisen. Juryen som består at frivillige uvildige admins fra vores LANs admin team, vurdere sammen med arrangørerne hvem der løber med prisen i de respektive turneringer.

Sidst blev der bl.a. lagt mærke til at nogle hold var flittige til at stemme på andre, samtidig med at de selv fik stemmer fra forskellige modstandere. Dette spillede ind på afgørelsen, hvor der ellers var stemmelighed. Og apropos sidste år…

En glad og stolt formand i Gylling Esport viser diplom og Fairplay pris frem.

Sidste års vindere

Fairplay priser til teams blev uddelt første gang under StayHome LAN sidste år. Her blev vinderne i de forskellige turneringer:

  • Åben CS:GO cup (samlet for alle rækkerne) = Jyderup Enigma
  • League of Legends cup = AaB Ducks
  • Fortnite Duo cup = Sæby Esport
  • DGI U14 cup = Faaborg Esport WaVe_esport
  • DGI U18 cup = Bredballe IF esport Alpha
  • Oldboys cup (samlet for både tryhards og casuals) = Gylling eSport Old Boys
  • Wingman cup (samlet for både tryhards og casuals) = Too Oldboyz

Det var hovedsageligt foreninger som vandt priserne og modtog titlen som Team Fairplay. Heriblandt var Gylling eSport Old Boys, som du i øvrigt kan genbesøge en fremragende artikel om fra starten af corona-tiden.
Gylling valgte bl.a. inden turneringen at bænke en spiller for, at deres niveau var mere passende til den gruppe de skulle spille i. Det må man da kalde FairPlay i yderste potens.

Det bliver spændende at se hvem der løbet med priserne i årets LAN – Husk at du kan tilmelde dit hold lige her på siden frem til og med onsdag d. 5/5.